Wil Je Een Veilige Psychedelische Trip Hebben? Pak Deze Essentiële Spullen in

Alba legt opties op haar bed uit, beslissend wat ze moet inpakken voor haar komende psilocybine truffeltrip met haar gids, Lotte. Aangezien het haar eerste begeleide sessie zal zijn, wil Alba zeker weten dat ze voorbereid is.

Voor kleding kiest Alba een knusse trui en een warme broek. Ze weet dat lagen cruciaal zijn voor fysiek comfort, omdat de lichaamstemperatuur tijdens de trip kan fluctueren. Alba zorgt er ook voor dat ze extra sokken en sloffen inpakt.

Een oogmasker staat als volgende op Alba’s lijst, omdat Lotte heeft voorgesteld er een mee te nemen om externe visuele prikkels tijdens de innerlijke reis te blokkeren. Een eenvoudig black-out masker zal Alba helpen dieper te gaan. (veel gidsen, waaronder wij, zullen dit voor je verstrekken)

Alba pakt ook een notitieboekje en meerdere pennen in, enthousiast om eventuele inzichten die tijdens de sessie opkomen vast te leggen door te schrijven. Ze wil de ervaring documenteren terwijl die nog vers is.

Denkend aan items met symbolische betekenis kiest Alba een lichtgevend kristal dat van belang is in haar spirituele praktijk. De energie ervan zal haar begeleiden. Ze stopt het voorzichtig in haar zak.

Omdat muziek diep met Alba’s ziel verbonden is, voelt het meenemen van haar fluit ook vanzelfsprekend. Ze zal die intuïtief misschien bespelen wanneer ze er tijdens de trip toe wordt bewogen…

Uiteraard is het meest essentiële item dat Alba zelf niet hoeft mee te nemen de psilocybine truffels. Coach Lotte zal een gematigde dosis van 10 gram truffels verstrekken voor deze eerste solosessie.

Alba controleert dubbel of ze een paar flessen water bij de hand heeft en wat vers fruit om te eten. Goed gehydrateerd blijven en lichte, gezonde snacks voorhanden hebben wordt aanbevolen.

Ze zorgt er ook voor dat ze haar comfortabelste paar over-ear headphones inpakt. Luisteren naar speciaal samengestelde playlists kan kalmte of stimulatie geven tijdens de trip.

Alba voelt zich klaar nadat ze door haar tas heen kijkt met de kleren, oogmasker, dagboek, symbolische aandenkens en andere items. De ruimte is klaargemaakt, haar intentie vastgesteld, en ze heeft alle hulpmiddelen voor een veilige, zinvolle reis.

Lotte herinnert haar eraan dat bereid zijn je over te geven en je kwetsbaar op te stellen de belangrijkste voorbereiding is. De externe componenten helpen die interne werk te ondersteunen.

Alba haalt diep adem en kijkt uit naar het inzicht en de genezing die voor de boeg liggen. Met de begeleiding van Lotte, en de juiste voorzieningen, vertrouwt ze erop dat de trip gunstige nieuwe deuren zal openen.

Checklist voor (eerste) psychedelische trip

  • Comfortabele, warme kleding (denk aan: lagen)
  • Extra sokken/slofjes
  • Oogmasker of blinddoek
  • Notitieboekje en pennen om te journallen
  • Symbolisch persoonlijk aandenken of krachtvoorwerp
  • Muziekinstrument indien gewenst
  • De psychedelische substantie zelf
  • Water en lichte snacks
  • Hoofdtelefoon en muziekopties
  • Tissues/dekentjes indien nodig

OVER FLORIS & LOTTE (FLO COACHING)

Lotte en Floris zijn de twee gidsen voor FLO Coaching. Wij combineren onze jarenlange coaching & therapie ervaring om mensen een (eerste) begeleide psychedelische trip te laten ervaren.

We richten ons op unieke wijze op voorbereiding en integratie om op lange termijn positieve veranderingen in geest en gedrag te bewerkstelligen.

Hulp wordt geboden door Max en Saar, al hebben onze honden nog niet geleerd om voor de blog te schrijven 🐾

GeRELATEerde BLOGS