7 Belangrijke Overwegingen Bij De Locatie Van Een Psychedelische Trip

De fysieke omgeving waarin je trip, ook wel de “setting” genoemd, kan je psychedelische ervaring maken of breken. Hoewel je innerlijke mindset ook een sleutelrol speelt, bevat de externe ruimte letterlijk de reis die op het punt staat zich te ontvouwen. Het met opzet creëren van de juiste omgeving is net zo belangrijk als het met opzet creëren van de juiste gemoedstoestand bij het manifesteren van een veilige, betekenisvolle trip.

Daarom is het essentieel om tijd te nemen om de ideale setting te creëren bij elke psychedelische reis. Wanneer externe omstandigheden harmoniëren met je innerlijke wereld, kan diepe transformatie plaatsvinden. De ruimte moet een toevluchtsoord bieden om je over te geven aan eventuele effecten en alles wat van binnenuit opkomt tot uitdrukking te brengen. Ter vergelijking kunnen chaotische of onveilige omgevingen angst en “bad trips” triggeren.

Bij het creëren van je ideale omgeving is het zaak om verrassingen te minimaliseren en comfort te maximaliseren. Elimineer alle verstorende elementen die het transformatieproces kunnen verstoren. Vul de ruimte met zachtheid, schoonheid en verwondering om de zintuigen te verrukken. Stel indien mogelijk een nuchtere gids aan om de ruimte te bewaken.

Met de juiste zorg bij het ontwerpen van de omgeving en setting kun je magie van binnenuit laten bloeien in plaats van te reageren op omstandigheden. Creëer het podium om je innerlijke reis zich vloeiend en gracieuos te laten ontvouwen. Deze gids behandelt belangrijke overwegingen bij het voorbereiden van je ideale fysieke omgeving voor een psychedelische trip. Laten we ruimte creëren voor betekenisvol ontwaken en heling.

Wanneer externe omstandigheden harmoniëren met je innerlijke wereld, kan diepe transformatie plaatsvinden.

Kies Je Locatie Bewust

Binnen vs Buiten

Een binnenruimte als je huis of appartement is vaak ideaal voor je eerste psychedelische trip. Je bevinden in een comfortabele, vertrouwde omgeving stelt je in staat om te ontspannen en de setting te beheersen. Met een binnenlocatie kun je:

 • De ideale verlichting, muziek en andere omgevingsfactoren creëren
 • Verstoringen voorkomen door deuren op slot te doen en de toegang te beperken
 • Interacties met vreemden vermijden
 • Snel toegang hebben tot water, eten en andere benodigdheden
 • Beschut blijven als het weer onverwacht omslaat

Het ervaren van psychedelica buiten, omringd door de natuur, kan echter ook diepgaand helend zijn. De frisse lucht en natuurlijke sereniteit kunnen een diepere verbinding bevorderen. Als je naar buiten gaat, zoek dan naar:

 • Een veilige, legale privélocatie zoals je achtertuin of een afgelegen park
 • Een gemakkelijk bereikbare binnenruimte voor het geval je naar binnen moet
 • Voldoende benodigdheden voor de duur van je trip
 • Een ruimte zonder gevaarlijk terrein zoals kliffen, meren, etc.

Privé vs Openbaar

Voor je eerste trip hebben privéruimtes de voorkeur boven openbare ruimtes. Psychedelica maken je gevoeliger voor energieën en overprikkeling. De openheid en onbekende factoren van openbare ruimtes kunnen angst veroorzaken. Een privélocatie stelt je in staat om:

 • De omgeving te beheersen zonder verstoringen
 • Je volledig veilig en comfortabel te voelen
 • Innerlijke rijken ongeremd te verkennen
 • Je intuïtie te volgen bij activiteiten of beweging zonder oordeel

Sommige openbare ruimtes zoals bepaalde parken of stranden kunnen echter ook geschikt zijn als je voorzorgsmaatregelen neemt:

 • Ga tijdens daluren wanneer er minder drukte is
 • Neem een vertrouwde gids mee ter ondersteuning
 • Zorg dat het gebied legaal is voor psychedelisch gebruik
 • Heb een exit-plan als de ruimte te overprikkelend wordt

Creëer Je Ideale Omgeving

De details van je setting helpen bij het faciliteren van een vloeiende, inzichtelijke trip. Creëer een omgeving op maat van je behoeften en intenties om het meeste uit de ervaring te halen.

Ruim rommel of troep uit de ruimte op om visuele afleiding te minimaliseren. Speel kalmerende, ambient muziek als je wilt, maar vermijd schokkende geluiden. Houd verlichting zacht en indirect – sfeerverlichting, kaarsen (als het veilig is!) of natuurlijk licht van ramen werken goed.

Maak de ruimte ultracomfortabel met kussens, dekens, zitzakken of een matras op de vloer. Psychedelica versterken lichamelijke gewaarwordingen, dus zachte texturen voelen erg rustgevend aan. Zorg voor oogmaskers, hoofdtelefoons en comfortabele kleding.

Neem elementen uit de natuur op zoals verse bloemen, kamerplanten en fruit. Natuurlijke substanties versterken de zintuigen en herinneren je aan de vluchtige schoonheid van het leven. Ga af en toe even naar buiten als je thuis tript.

Knutselspullen zoals kleurpotloden, klei en notitieboekjes bieden gezonde creatieve uitlaatkleppen voor visioenen of inzichten. Stel jezelf tot doel om inzichten te verwerken in artistieke expressie.

Om je trip te focussen kun je eventueel een altaarruimte creëren (als dat je ding is) met spirituele artefacten, foto’s, stenen, wierook of kaarsen. Rituelen zoals meditatie, gezang of theeceremonies kunnen de betekenis verdiepen.

Voor trips met anderen, zorg voor voldoende ruimte zodat mensen zich afzonderlijk kunnen terugtrekken indien nodig. Richt zones in voor muziek, kunst, ontspanning en introspectie. Laat de ruimte organisch evolueren naarmate de ervaring zich ontvouwt.

Een intentionele omgeving creëren zorgt ervoor dat je innerlijk proces ongehinderd kan stromen. Maak je ruimte tot een heiligdom waar je je veilig, gekoesterd en geïnspireerd voelt om alles vrij te laten komen wat van binnenuit boven wil komen.

Maak de ruimte super-de-luxe comfortabel.

Wijs een Nuchtere Gids Aan

Een ervaren, vertrouwde gids of tripbuddy hebben tijdens je trip biedt een onschatbare anker naar het huidige moment. Hun nuchtere aanwezigheid geeft een gevoel van veiligheid zodat je je volledig kunt overgeven aan de psychedelische ruimte.

De gids is er om de ruimte te bewaken, niet om de ervaring te beheersen. Communiceer van tevoren je behoeftes en intenties zodat ze vaardig kunnen bijstaan. Indien mogelijk zouden ze een deel van de ruimte moeten voorbereiden en helpen om externe verstoringen te minimaliseren.

Eigenschappen om te zoeken in een tripbuddy/gids:

 • Betrouwbaar, verantwoordelijk en bekommert zich om je welzijn
 • Bekend met psychedelische ervaringen
 • Geduldig, empathisch en een goede luisteraar
 • Kalm en nuchter in uitdagende situaties
 • Bereid om te assisteren en je tegelijk het proces te laten leiden
 • Kan toezien op veiligheid en emotionele steun bieden
 • Nuchter, geen alcohol of drugs

De gecomponeerde, liefdevolle energie van een gids kan trips in een positieve richting sturen. En hun geaarde aanwezigheid herinnert je eraan dat je veilig bent, mochten uitdagende emoties opkomen. Een tripbuddy zorgt voor optimale omstandigheden voor genezing.

De gids is er om de ruimte te bewaken, niet om de ervaring te beheersen.

Minimaliseer Externe Onderbrekingen

Om een serene “omgeving en setting” te creëren voor een psychedelische trip is het minimaliseren van externe afleiding en onderbrekingen van vitaal belang. Deze zouden je aandacht kunnen afleiden van de innerlijke reis.

Zet mobiele telefoons uit (of in vliegtuigstand – je gaat al op een reis naar de ruimte) om digitale afleiding te verminderen. Zet televisies, radio’s en andere elektronica uit.

Informeer huisgenoten dat je voor de duur van je trip “onbeschikbaar” bent en vraag om privacy. Plaats een “niet storen” bord op je deur als je met anderen samenwoont zodat die onverwacht binnen zouden kunnen lopen. Vraag dat mensen die je vandaag zouden kunnen contacteren enkel je gids in een echte noodsituatie benaderen.

Als je kinderen hebt, regel dan dat ze tijdens je sessie bij familie of vrienden verblijven. De psychedelische ruimte is niet veilig of gepast voor hen. Regelen kinderopvang op voorhand.

Blokkeer ruim voldoende tijd in je agenda zonder werkverplichtingen, afspraken of andere toezeggingen. Maak je agenda helemaal leeg om je volledig onder te dompelen in de ervaring. Stel jezelf tot doel om naar binnen te keren zonder afleiding.

Psychedelica versterken je gevoeligheid voor de energieën om je heen. Het minimaliseren van externe onderbrekingen staat je bewustzijn toe om ongehinderd af te dalen in visionaire dimensies van binnenuit. Bescherm je heilige innerlijke reis.

Externe afleidingen en onderbrekingen kunnen je aandacht afleiden van de innerlijke reis.

Sla Voorraad In

Psychedelische trips kunnen onvoorspelbaar zijn, dus het is verstandig om je ruimte te voorzien van alle benodigdheden die je tijdens je trip nodig zou kunnen hebben. Dit voorkomt dat je spullen moet zoeken wanneer je in een veranderde staat bent. Doe voorraad op van deze essentiële zaken (van meest naar minst noodzakelijk):

 • Water – Blijf gehydrateerd met flessen water of een kan met beker. Uitdroging kan optreden.
 • Vers fruit en eten – Snijd op voorhand fruit en groenten in stukjes voor gemakkelijke tussendoortjes. Vermijd zware maaltijden op voorhand.
 • Zachte zakdoekjes of toiletpapier – Psychedelica kunnen emotionele sluizen openen. Voorzie tissues.
 • Vuilbak of zakken – Ruim rommel op zonder gedoe. Georganiseerd blijven reduceert stress.
 • Notitieboek en pennen – Voor het opschrijven van inzichten tijdens de trip of stream of consciousness schrijven.
 • Oogmaskers of slaapmaskers – Om visuele prikkels uit te schakelen tijdens introspectieve momenten.
 • Troostitems zoals knuffels, dekens – Om momenten van angst te sussen.
 • Muziekspelers, hoofdtelefoons – Om soundscapes samen te stellen die matchen met de tripfases.
 • Knutselspullen zoals kleurpotloden, boetseerklei – Om het onzegbare uit te drukken via creativiteit.
 • Kaarsen, wierook, etherische oliën – Om met geur de sfeer te bepalen.
 • Verse bloemen, fruitschijfjes – Natuurlijke elementen die ontzag oproepen.
 • Gezonde snacks zoals noten, crackers – Energieboostende snacks bij de hand voorkomen vermoeidheid.
 • Powerbanks, extra batterijen – Om muziekspelers en lichtjes van stroom te voorzien.
 • Handgel, natte doekjes – Om fris te blijven wanneer douchen niet mogelijk is tijdens de trip.
 • Lavendel of CBD-balsem – Om spanningshoofdpijn of lichaamspijn tijdens de nawerking te verzachten.
 • Draagbare speaker – Om muziek hardop te beluisteren i.p.v. afgesloten met hoofdtelefoon.
 • Kauwgom – Helpt je te aarden tijdens uitdagende momenten.

Benodigdheden gemakkelijk toegankelijk hebben zorgt ervoor dat je de flow van de psychedelische trip kunt volgen zonder onderbrekingen.

Veiligheid Eerst

Veiligheid zou altijd voorop moeten staan bij het voorbereiden van je ruimte voor een psychedelische reis. Hoewel deze substanties ongelooflijk genezend potentieel bieden, is respect voor hun kracht van het grootste belang.

Verwijder gevaarlijke voorwerpen uit de ruimte, zoals scherpe gereedschappen, breekbaar glas of alles wat letsel zou kunnen veroorzaken bij verkeerd gebruik. Berg wapens op (van voor de hand liggende zoals vuurwapens maar ook bogen en andere onwaarschijnlijke wapens), chemische reinigingsproducten of giftige materialen.

Als je binnenshuis bent, controleer op struikelgevaar zoals tapijten, draden en rommel op de vloer. Je zou je op ongebruikelijke manieren kunnen verplaatsen. Berg ook breekbare spullen op.

Buiten, verken je locatie op voorhand. Vermijd gebieden met gevaarlijk terrein zoals kliffen, grotten, steile heuvels of water zonder nuchtere begeleiding. Houd ook rekening met potentiële confrontaties met wilde dieren.

Zorg dat de ruimte hygiënisch is. Ruim afval, vieze borden en bedorven of beschimmeld eten op dat misselijkmakend zou kunnen worden.

Noodtelefoonnummers zoals medische diensten of psychedelisch-vriendelijke therapeuten zijn beschikbaar (bv. Fireside Project, dat telefonische en chat hulp aanbiedt). Noteer ook het adres van je locatie. Hopelijk enkel nodig voor noodgevallen.

Je gids zou basis eerstehulpprotocols moeten kennen, bij voorkeur gecertificeerd zijn in EHBO, en je vooraf informeren over harm reduction. Bespreek noodplannen.

Hoewel zeldzaam kunnen heel uitdagende emotionele reacties voorkomen. Verwijder voorwerpen zoals messen of lucifers die verkeerd gebruikt zouden kunnen worden wanneer het oordeelsvermogen is aangetast.

Met de juiste zorg en supervisie kunnen psychedelica veilig gebruikt worden. Laat je gids kleine risico’s afhandelen zodat je reis vlot verloopt.

Laatste Tips

Nadat je de ideale setting hebt voorbereid, voeg deze details toe om de ruimte te verheffen tot een heilig psychedelisch sanctuarium. Deze elementen vergemakkelijken de overgang naar uitgebreide staten van bewustzijn.

Neem een moment van stilte om je innerlijke intentie te bepalen voor je psychedelica inneemt.

Als je wil, brand dan palo santo, salie of reinigende wierook om verse perspectieven uit te nodigen. Je kunt de ruimte “smudgen” door rook in hoeken en deuropeningen te waaieren.

Speel ontspannende instrumentale muziek op de achtergrond voor een kalme, opbeurende sfeer. Betoverende klanken stimuleren de zintuigen die door psychedelica worden aangescherpt.

Dim het licht en verlicht de ruimte met kaarsen (indien veilig), sfeerverlichting of lampionnen. Psychedelische visuele effecten komen beter tot hun recht bij gedimd licht.

Schik verse bloemen, aromatische planten, veren, kristallen of andere natuurlijke artefacten om het oog te verrukken en inspireren.

Maak comfortabele zitplaatsen, altaren, kunstwerken of andere opstellingen klaar zodat alles meteen beschikbaar is bij het begin. Zo glijd je moeiteloos de ervaring binnen.

Ten slotte, neem een moment van stilte om je innerlijke intentie te bepalen voor je psychedelica inneemt. Uit dankbaarheid en bereidwilligheid om alles te leren wat de reis biedt.

Wanneer de externe ruimte koesterend aanvoelt, bloeien de innerlijke rijken vrijelijk open. Cureer jouw setting met aandacht om inzicht en genezing te manifesteren. Laat de psychedelica je thuisbrengen.

OVER FLORIS & LOTTE (FLO COACHING)

Lotte en Floris zijn de twee gidsen voor FLO Coaching. Wij combineren onze jarenlange coaching & therapie ervaring om mensen een (eerste) begeleide psychedelische trip te laten ervaren.

We richten ons op unieke wijze op voorbereiding en integratie om op lange termijn positieve veranderingen in geest en gedrag te bewerkstelligen.

Hulp wordt geboden door Max en Saar, al hebben onze honden nog niet geleerd om voor de blog te schrijven 🐾

GeRELATEerde BLOGS