10 Lessen van Doorgewinterde Psychonauten voor Beginners

1. Set en setting zijn cruciaal.

Zorg dat je in een comfortabele, vertrouwde omgeving bent met betrouwbare mensen. De juiste mindset en omgeving kunnen een grote impact hebben op je ervaring.

Psychedelica versterken alles wat er al in jezelf en om je heen gaande is. Een kalme, veilige set en setting staat je toe om je volledig open te stellen voor de ervaring. Een oncomfortabele of chaotische omgeving kan leiden tot een “bad trip.”

2. Begin met een lage dosis.

Neem een kleinere hoeveelheid van de psychedelica, zeker voor je eerste paar keren, dan een volledige dosis. Je kunt altijd meer nemen de volgende keer.

Te veel nemen wanneer je onervaren bent kan overweldigend zijn. Begin laag om gewend te raken aan de effecten en bouw geleidelijk op.

3. Heb een ervaren gids of tripbuddy.

Heb minstens één nuchter, vertrouwd persoon om op je te letten en geruststelling te bieden.

Een gids kan helpen risico’s minimaliseren, noodgevallen afhandelen en je eraan herinneren dat je onder invloed bent van een drug en weer normaal zal worden. Hun kalme energie is van onschatbare waarde.

4. Geef je over aan de ervaring.

Probeer de trip niet te controleren of onplezierige gevoelens te weerstaan. Laat los en sta de psychedelica toe je mee te nemen op zijn reis.

Vechten tegen de ervaring kan zorgen voor een slechte uitkomst. Door alles wat opkomt te accepteren, kun je positiever met de ervaring meevloeien. Je overgeven vergt oefening maar staat diepgaand inzicht toe.

5. Verbind met de natuur.

Buiten zijn in een natuurlijke omgeving zoals een achtertuin, park of strand kan fantastisch zijn. De natuur kan ontzag opwekken.

Natuur heeft een kalmerend effect en kan de zintuigen en verbeelding stimuleren. De frisse lucht en schoonheid van de natuurlijke wereld versterken vaak de psychedelische reis.

6. Maak een playlist.

Stel van tevoren je favoriete nummers samen voor tijdens de trip. Muziek kan je ervaring diepgaand vormgeven.

De juiste playlist kan troost bieden, creativiteit aanwakkeren en je trip een memorabele soundtrack geven. Vermijd schokkende geluiden en kies muziek die vreugde oproept.

7. Druk jezelf creatief uit.

Heb knutselspullen bij de hand om te tekenen, schilderen of dagboek bij te houden. Creëer en laat je verbeelding stromen.

Psychedelica kunnen creativiteit versterken en je openstellen voor nieuwe ideeën. Omarm de drang om creatief te zijn en kanaliseer de ervaring in kunst, schrijven of andere projecten.

8. Blijf gehydrateerd en vermijd zware maaltijden.

Drink veel water en vermijd een grote maaltijd voor of tijdens de trip. Blijf licht eten.

Sommige psychedelica kunnen eetlust en misselijkheid veroorzaken op een te volle maag. Hydratatie verlicht hoofdpijn en sufheid. Honger en dorst kunnen ook angst versterken.

9. Overweeg een oogmasker en hoofdtelefoon.

Deze gebruiken kan helpen om de aandacht inwaarts te keren voor een meer meeslepende ervaring.

Door externe prikkels te blokkeren, laten oogmaskers en hoofdtelefoons je beter focussen op je innerlijke landschap. De trip kan dieper en visueler aanvoelen.

10. Blijf ontspannen en ga met de flow mee.

Wanneer uitdagende momenten opduiken, focus dan op je ademhaling, laat angst los en herinner jezelf eraan dat ook dit zal voorbijgaan.

Met de juiste mindset kun je moeilijke emoties transformeren in kansen voor inzicht en groei. Uitdagende reizen geven vaak de meest significante beloning.

Hoewel psychedelica transformerend potentieel bieden, vereisen ze ook voorzichtigheid en zorg.

Een ervaren gids kan essentiële ondersteuning bieden. FLO coaching biedt gespecialiseerde psychedelische tripbegeleiding, integratie en zelfontdekking sessies voor, tijdens en na je reizen.

Met de juiste set, setting, intentie en integratie kunnen psychedelica genezing, creativiteit en een diepere waardering voor het leven katalyseren. Benader deze krachtige substanties respectvol en laat ze je openen voor verwondering.

OVER FLORIS & LOTTE (FLO COACHING)

Lotte en Floris zijn de twee gidsen voor FLO Coaching. Wij combineren onze jarenlange coaching & therapie ervaring om mensen een (eerste) begeleide psychedelische trip te laten ervaren.

We richten ons op unieke wijze op voorbereiding en integratie om op lange termijn positieve veranderingen in geest en gedrag te bewerkstelligen.

Hulp wordt geboden door Max en Saar, al hebben onze honden nog niet geleerd om voor de blog te schrijven 🐾

GeRELATEerde BLOGS