Je Omgeving is Belangrijker Dan Je Denkt

Ik herinner me mijn eerste psychedelica trip alsof het gisteren was. Ik was 23 jaar oud en zat op de vloer in de woonkamer van mijn beste vriend van de universiteit. We hadden de ruimte opgeruimd, kaarsjes aangestoken en ambient muziek opgezet om een kalme sfeer te creƫren. Toen de psilocybine effect begon te krijgen, kwamen er geometrische patronen tevoorschijn op het kleed waar ik op zat. Ik voelde me veilig en was onder de indruk van de nieuwe inzichten die in mijn geest opkwamen.

Deze positieve eerste trip was volledig te danken aan de zorg die mijn vriend en ik in het structureren van onze setting hadden gestoken. Als psychedelica coach besef ik nu dat het creĆ«ren van je fysieke, sociale en mentale omgeving vĆ³Ć³r, tijdens en na een psychedelica sessie net zo belangrijk is als de keuze van je dosering en middel.

Set en setting, zoals psychedelicagebruikers het noemen, geven vorm aan je ervaring en integratie op diepgaande manieren. In deze blog wil ik een eerlijk gesprek hebben over hoe je zorgvuldig je omgeving kunt inrichten zodat je het meeste uit je psychedelica reizen kunt halen.

Het belang van setting tijdens de psychedelicasessie

Wanneer je een psychedelische sessie plant, hebben je fysieke, sociale en mentale omgeving speciale aandacht nodig. Deze elementen kunnen je ervaring maken of breken.

Fysieke setting

Wijd een veilige, comfortabele ruimte aan je sessie, vrij van onderbrekingen. Ruim je ruimte op en verwijder rommel of scherpe voorwerpen. Richt een gezellige ruimte in met kussens, dekens en oogmaskers. Overweeg het versieren met zacht licht, bloemen, meditatieve symbolen of opbeurende kunst. Ik raad aan om indien mogelijk een hele kamer te reserveren. Je eigen psychedelica heiligdom voorkomt chaos en grondt je.

Zet water, fruit en andere voedzame snacks in de buurt. Bereid afspeellijsten voor met rustgevende instrumentale muziek of contemplatieve playlists. Elimineer zoveel mogelijk fysieke afleidingen in de ruimte. Hoe meer je de fysieke set en setting curateert, hoe meer je je op je gemak en open kunt voelen.

Sociale setting

Trip alleen met goede vrienden of een gids die je vertrouwt in een veilige omgeving. Een nuchtere aanwezige biedt ondersteuning. Stille introspectieve sessies alleen hebben ook waarde als je je veilig voelt tijdens het alleen reizen. Hoe dan ook, vermijd menigtes, vreemden of chaotische sociale situaties. Je wilt je volledig op je gemak voelen om kwetsbaar te zijn.

Spreek van tevoren verwachtingen af over verbale interactie. Sommigen vinden praten de innerlijke ervaring verstoort. Anderen waarderen een ankervriend om mee te kletsen. Beslis welke stijl voor jou het meest geruststellend zal zijn.

Mentale setting

Je mentale omgeving waarmee je de sessie ingaat, beĆÆnvloedt het verloop. Stel een intentie in plaats van verwachtingen. Een intentie is het kompas van de reis, terwijl verwachtingen de mogelijkheden beperken. Intenties zoals “Ik wil mijn relatie met mijn moeder onderzoeken” of “Ik ben van plan meer dankbaarheid in het dagelijks leven te vinden” maken ruimte voor innerlijk werk.

Het is ook cruciaal om je geest zo veel mogelijk van tevoren te verhelderen. Plan geen dringende verantwoordelijkheden voor een paar dagen. Beperk stimulanten inname van cafeĆÆne of (social) media overload. Neem de tijd om te mediteren, te schrijven of in de natuur te zijn om mentale gepieker te kalmeren. Je wilt je psyche voorbereid hebben om nieuwe perspectieven te ontvangen. Elke rommelige of afgeleide mentale toestand zal de helderheid en betekenis die uit de psychedelica worden verkregen, vertroebelen.

De ervaring integreren in je dagelijks leven

De integratieperiode na een psychedelicasessie is cruciaal om inzichten te verankeren in echte verandering. Dit houdt in dat je je dagelijkse omgeving en gewoontes afstemt op de visie die tijdens je reis tot je doordrong.

Je kunt je geroepen voelen om je volledig los te maken van voorheen onhelpzame omgevingen en de ruimtes om je heen opnieuw te creƫren. Luister naar dit gevoel als het opkomt. Hier zijn enkele belangrijke gebieden om te herstructureren:

Fysieke ruimtes

Bekijk je woon- en werkgebieden met nieuwe ogen. Prikkelen ze je creativiteit en helderheid? Of voelen ze rommelig en afgeleid aan? Neem de tijd om op te ruimen en te reorganiseren om te optimaliseren voor focus. Introduceer elementen zoals planten, natuurlijk licht, gezellige zithoeken en rommelverwijdering. Creƫer ruimtes voor de activiteiten die het meest betekenisvol voor je zijn.

Wijd ruimtes aan werk, beweging, creatieve hobby’s en ontspanning zodat alles een plek heeft. Ga bewust tussen deze ruimtes over op basis van je taak. Beperk werken in bed of woonruimtes om mentaal onderscheid te versterken. Het optimaliseren van fysieke ruimtes ondersteunt innerlijke heruitlijning krachtig.

Sociale kringen

Overweeg hoe huidige relaties je wel of niet kunnen verheffen of uitputten op basis van nieuwe inzichten. Je kunt je geroepen voelen om verbindingen die je groei niet langer dienen, te verbreken. Aan de andere kant kunnen sommige relaties spiritueel verbonden en betekenisvoller aanvoelen. Geef prioriteit aan het verdiepen van die opbeurende banden door gedeelde ervaringen.

Introduceer nieuwe relaties en gemeenschappen die aansluiten bij je opkomende identiteit. Zoek mensen die je interesses en waarden delen om voortdurende groei te stimuleren.

Mentale gewoontes

Bescherm de helderheid van je psychedelica inzichten door mentale rommel in je dagelijkse leven te beperken. Beperk afleiding van sociale media, gamen en series bingen. Besteed in plaats daarvan tijd aan bewegen, creƫren en volledig aanwezig zijn. Schrijf om je gedachten en inzichten te verwerken. Mediteer of breng regelmatig tijd door in de natuur om gegrond te blijven.

Door je fysieke, sociale en mentale omgeving intentioneel vorm te geven, help je je energie te richten op de inzichten die tijdens je psychedelicasessie naar boven kwamen. De ruimtes om je heen en de gewoontes in jezelf, transformeren je innerlijke reis in uiterlijke verandering.

Vorm omgevingen die je innerlijke reis weerspiegelen

De settings tijdens en na een psychedelica ervaring geven diepgaand vorm aan de impact. Beschouw je fysieke ruimtes, sociale verbindingen en mentale gewoontes als het steigerwerk om je inzichten tot blijvende verandering te verheffen. Of laat, zonder intentie, het lawaai van oude omgevingen je voortgang vervagen.

Als psychedelica gids moedig ik je aan je externe wereld af te stemmen op de innerlijke transformaties gekatalyseerd door psychedelica. Creƫer kalme ruimtes voor reflectie en zelfontwikkeling. Omring jezelf met relaties die groei bevorderen. Bescherm mentale helderheid tegen afleiding. Het ontbreken van intentionele structurering van je set en setting verspilt een kans op betekenisvolle verandering.

De psychedelica ervaring biedt een glimp van je hoogste potentieel. Echter, de integratie van die visies in het dagelijks leven vereist zorgvuldige ontwikkeling. Wees selectief in de omgevingen waarin je jezelf onderdompelt. Ze zullen je helpen je volgende fasen van verwerkelijking mogelijk te maken. Met zorg en moed kun je omgevingen creƫren die je inzichten laten uitkristalliseren in een positieve impact.

OVER FLORIS & LOTTE (FLO COACHING)

Lotte en Floris zijn de twee gidsen voor FLO Coaching. Wij combineren onze jarenlange coaching & therapie ervaring om mensen een (eerste) begeleide psychedelische trip te laten ervaren.

We richten ons op unieke wijze op voorbereiding en integratie om op lange termijn positieve veranderingen in geest en gedrag te bewerkstelligen.

Hulp wordt geboden door Max en Saar, al hebben onze honden nog niet geleerd om voor de blog te schrijven šŸ¾

GeRELATEerde BLOGS