Een Beschrijving Van Minuut Tot Minuut Van Een Begeleide Psychedelische Sessie

Renee haalt diep adem terwijl ze het pad oploopt naar de buitenruimte waar ze haar eerste begeleide psychedelische ervaring zal hebben. Haar coach, Lotte, begroet haar met een warme glimlach bij de deur. “Welkom Renee! Kom binnen, dan laat ik je even rondkijken.”

Lotte geeft Renee een korte rondleiding door de vredige ruimte, en laat haar de buitenruimte, de privétuin en de kamer zien waar ze later zal gaan liggen. Renee voelt haar zenuwen bedaren terwijl ze het allemaal in zich opneemt. Dit voelt als een veilige, vertroostende plaats om de diepere krochten van haar geest te verkennen.

T +15-60min | Voorbereiding

Na de rondleiding gaat Renee op de bank zitten met een kopje thee. Lotte zit tegenover haar. “Voordat we beginnen met het bereiden van de psilocybine-thee, laten we je intenties nog een keer bespreken. Wat hoop je uit deze ervaring te halen?”

Renee neemt een slokje van haar thee. “Nou, zoals we hebben besproken, hoop ik duidelijkheid en inzichten te krijgen over mijn verslavende gedrag. Het drinken, roken, overeten… Ik wil eindelijk tot de kern daarvan komen en hopelijk een weg vinden naar meer balans.”

Lotte knikt. “We zullen die intentie zachtjes vasthouden tijdens de sessie. Onthoud dat je misschien geen duidelijke ‘antwoorden’ krijgt, maar vertrouw erop dat je diepere zelf weet wat je nodig hebt.” Ze leidt Renee door een korte meditatie om geaard en gecentreerd te raken voor de psychedelische reis die voor de boeg ligt. Renee voelt zich gecentreerd en klaar. De reis staat op het punt te beginnen.

T +60/90min | Inname

Na ongeveer een uur voorbereiding komt Lotte de buitenruimte binnen met een kopje. “Het is tijd,” zegt ze zachtjes. Ze zet het kopje met psilocybine-thee op tafel voor Renee. “Dit is de deuropening. Wanneer je er klaar voor bent, kun je dit drinken en je overgeven aan de reis.”

Renee’s handen trillen lichtjes terwijl ze naar de kop reikt. Ze pauzeert, haalt een paar keer diep adem en fluistert tegen zichzelf “Ik ben hier klaar voor.” Ze brengt de kop naar haar lippen en drinkt de aardse vloeistof op.

Lotte leidt Renee door nog een meditatie terwijl ze wachten tot de psilocybine effect krijgt. Ze kletsen luchtig, maar al snel wordt Renee stil en richt ze haar focus naar binnen. Ze voelt de eerste golven die beginnen te klotsen aan de oevers van haar bewustzijn.

T+2-6u | Piekervaring

De effecten bouwen zich het volgende uur op totdat Renee volledig omhuld is door de mystieke wateren van de psychedelische ervaring. Lotte helpt haar op de bank te gaan liggen, dekt haar toe met dekens en zet een oogmasker op om diepe onderdompeling te ondersteunen.

Renee geeft zich over aan het getij en laat zich meevoeren waarheen het haar brengt. Visioenen en inzichten komen op, sommige mooi, andere uitdagend. Lotte checkt af en toe even in, een anker dat voorkomt dat Renee’s boot te ver afdrijft. Renee ziet zich geconfronteerd met kernwonden gerelateerd aan haar verslavingen. Het is pijnlijk maar voelt als de waarheid.

Soms reikt ze naar Lotte’s hand; op andere momenten duikt ze solo in zichzelf. Ze verliest het besef van tijd, dobberend door de innerlijke ruimte.

T+6-8u | Afkomen

Na wat voelt als eonen begint Renee de effecten te voelen afnemen. De visioenen vervagen tot schaduwen. Geleidelijk wordt ze zich bewust van haar lichaam op de bank, Lotte die in de buurt zit. Haar anker naar de gewone werkelijkheid.

Renee gaat langzaam rechtop zitten, nog steeds rauw en gevoelig voelend. “Zou je wat water willen? Of misschien een kort wandelingetje?” vraagt Lotte zachtjes. Renee knikt, en ze lopen aandachtig rond in de tuin terwijl Renee verder landt in haar lichaam. Ze praten nog niet; dit is een tijd voor verwerking. Renee voelt zich getransformeerd, uitgeput en dankbaar.

T+7-9u | Terug op aarde

Na haar zachte wandeling buiten, gaat Renee terug de retraiteruimte in. Ze gaat op de bank zitten, ingepakt in een deken, nog niet helemaal klaar om te praten. Lotte houdt zichzelf bezig met het bereiden van een lichte groentesoep voor het avondeten. De rijke bouillon grondt Renee terwijl ze langzaam eet.

Uiteindelijk haalt ze diep adem en kijkt ze Lotte aan. “Dat was… intens,” zegt ze met een wankel lachje. Ze probeert vervolgens haar ervaring onder woorden te brengen – de visioenen, de inzichten, de emotionele zuivering. Lotte luistert zonder oordeel.

Nadat ze haar reis heeft verteld, wordt Renee weer stil. Ze voelt zich rauw en kwetsbaar maar ook optimistisch. Haar intenties voelen dichterbij dan voorheen. Er ligt werk voor de boeg, maar ze voelt dat ze vandaag sleutels heeft ontdekt om oude patronen te ontgrendelen.

Terwijl de effecten wegebben, begint Renee zich meer als zichzelf te voelen. Lotte herinnert haar eraan om zacht voor zichzelf te zijn in de komende dagen terwijl ze deze ervaring integreert. Renee omhelst Lotte, dankbaar voor haar begeleiding, voordat ze naar huis gaat om uit te rusten. Ze valt in slaap, hoopvol gestemd over het pad dat voor haar ligt.

[dit verhaal is een combinatie van ervaringen van onze coaching cliënten, verteld door de ogen van Renee, een van de personages die psychedelica door middel van verhalen uitleggen]

OVER FLORIS & LOTTE (FLO COACHING)

Lotte en Floris zijn de twee gidsen voor FLO Coaching. Wij combineren onze jarenlange coaching & therapie ervaring om mensen een (eerste) begeleide psychedelische trip te laten ervaren.

We richten ons op unieke wijze op voorbereiding en integratie om op lange termijn positieve veranderingen in geest en gedrag te bewerkstelligen.

Hulp wordt geboden door Max en Saar, al hebben onze honden nog niet geleerd om voor de blog te schrijven 🐾

GeRELATEerde BLOGS