5 Manieren om Ondersteuning te Krijgen Voor Je Psychedelische Reis

Als je dit leest, is de kans groot dat je van plan bent om op je eerste (begeleide) psychedelische reis te gaan. Dat is geweldig! Ik ben zo enthousiast voor je om dit diepgaande gebied in jezelf te verkennen.

Als je gids door deze liminale landen, wil ik je wat advies geven om je eerste reis zo vloeiend en inzichtelijk mogelijk te laten verlopen. Mijn belangrijkste advies? Trip niet alleen – zorg voor ondersteuning.

Een ervaren gids of tripzitter vinden

Een ervaren tripgids of -zitter aan je zijde kan immense rust en hulp bieden als er uitdagende momenten opkomen. Ze weten hoe ze je trip kunnen sturen met effectieve technieken zoals:

 • Je ademhaling begeleiden of je door grondende visualisaties leiden als angst opkomt
 • De muziek of sfeer veranderen als het te intens wordt
 • Geruststellende wijze woorden bieden wanneer angst of verwarring toeslaat
 • Je zachtjes aanmoedigen om doorbraakmomenten en inzichten te omarmen

Een-op-een begeleiding (zoals we doen bij FLO Coaching) en psychedelische retraites zijn twee van de beste plekken om begeleiding te zoeken. Screen iedereen grondig voordat je met hen op reis gaat! Vraag naar hun achtergrond, training, aantal begeleide sessies en filosofische benadering. Je wil iemand met wie je een klik hebt en vertrouwt.

Maar als je geen professionele gids kan regelen, dan alleen al een nuchtere tripzitter erbij hebben laat zien dat je je welzijn serieus neemt. Kies iemand volwassen, gecentreerd en meelevend. Instrueer hen over hoe om te gaan met mogelijke scenario’s. Hun energie kan je verankeren.

Dierbaren informeren

Dierbaren of familie op de hoogte brengen van je plannen kan de reis vergemakkelijken. Vertel hen:

 • Je intenties – wat je hoopt te halen uit de ervaring
 • Basisdetails – welke substantie, dosering, locatie en hoe lang het duurt
 • Dat je misschien extra ondersteuning nodig hebt bij de verwerking achteraf

Vraag hen om een open mind te houden. Leg uit hoe deze substanties mensen helpen genezen aan vooraanstaande universiteiten en instituten wereldwijd. Als ze bezorgd zijn, luister dan empathisch. Je vastberadenheid kan hen geruststellen.

Als je hun begrip van tevoren hebt, kan je je volledig ontspannen in je sessie zonder zorgen over een later oordeel. Het stelt hen ook in staat om informed ondersteuning te bieden.

Een veilige ruimte creƫren

Kies een comfortabele, vertrouwde omgeving voor je reis – je kamer, achtertuin of de natuur. Verwijder gevaarlijke objecten zoals scherpe meubelranden of verstikkingsgevaren. Beveilig uitgangen.

Vul de ruimte met items om potentiƫle behoeften te vervullen:

 • Water – Blijf gehydrateerd!
 • Fruit – Voedingsstoffen die je ook verankeren
 • Dekens – Voor rillingen of het maken van een gezellig nest
 • Oogmasker – Voor visuele rust en om de energie naar binnen te richten
 • Tissues – Voor het geval emoties gaan stromen

Regel basiszaken zoals het veilig opbergen van waardevolle spullen en het dempen van telefoons om afleidingen te minimaliseren.

Noodplannen maken

Hoewel psychedelica een sterk veiligheidsprofiel hebben, is het verstandig om voor te bereiden op een worstcasescenario zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken.

Zorg dat je gids of tripzitter er is, of op zijn minst iemand die weet dat je op reis gaat. Bepaal op wie je in een crisis als eerste een beroep kan doen – hen, een vriend, familielid of medische hulpverlener.

Betrek echter alleen nooddiensten indien echt nodig. Met de meeste psychedelica kunnen uitdagende momenten intern worden opgelost, mits de juiste ondersteuning. Het uitzitten binnen je setting is ideaal.

Je voorbereid voelen met noodplannen stelt je in staat je volledig onder te dompelen in je ervaring. Wanneer in je basisbehoeften is voorzien, kan je de mystieke zeeƫn vrijelijk verkennen!

Nou, mijn vriend, je hebt nu een stevige basis om je psychedelische zeilschip te lanceren. Ik kijk ernaar uit om te horen waar deze eerste reis je brengt! Vergeet niet, ik ben hier om ruimte voor je te houden als je begeleiding bij de integratie nodig hebt als je terugkomt.

OVER FLORIS & LOTTE (FLO COACHING)

Lotte en Floris zijn de twee gidsen voor FLO Coaching. Wij combineren onze jarenlange coaching & therapie ervaring om mensen een (eerste) begeleide psychedelische trip te laten ervaren.

We richten ons op unieke wijze op voorbereiding en integratie om op lange termijn positieve veranderingen in geest en gedrag te bewerkstelligen.

Hulp wordt geboden door Max en Saar, al hebben onze honden nog niet geleerd om voor de blog te schrijven šŸ¾

GeRELATEerde BLOGS