De Sluier Oplichten – Achter de Schermen bij FLO Coaching #1

Na vier jaar psychedelische sessies te hebben gehost vanuit ons kleine appartement in Rotterdam, hebben we eindelijk de perfecte thuisbasis gevonden om ons werk voort te zetten – een prachtig huis met een enorme tuin en knusse cabin op slechts 1 uur ten noorden van Amsterdam.

Toen we voor het eerst voet op het terrein zetten, wisten we dat dit de ideale omgeving zou zijn voor mensen om transformerende psychedelische ervaringen te hebben. De tuin barst van de bloemen, bomen, een kas en een sfeer van kalmte die je onwaarschijnlijk in een grote stad zult ervaren. En de cabin, midden in de tuin gelegen, voelt als het betreden van een magische poort naar een andere wereld.

We hebben de cabin de afgelopen weken omgetoverd tot een comfortabele, vredige oase. De cabin heeft alle componenten die je verwacht van een psychedelische coachingruimte, van een comfortabele bank tot een gewichtsdeken en een plek voor onze triphonden, Max en Saar.

We zijn klaar om onze eerste bezoekers te verwelkomen in dit serene toevluchtsoord. We zouden niet enthousiaster kunnen zijn om mensen te begeleiden door psychedelische reizen in deze prachtige, ondersteunende omgeving. Hier zijn voelt ons met een gevoel van doel, en we kijken ernaar uit dat gevoel te delen.

Na jaren in een overvol stedelijke ruimte, voelt dit eindelijk als een eeuwigdurende thuis. Een thuis die specifiek is ontworpen voor groei, genezing en verkenning. We zijn zo dankbaar om deze basis te hebben om onze diensten aan te blijven bieden, en we kunnen niet wachten om te zien welke opwindende reizen zich binnen deze muren zullen ontvouwen. Het volgende hoofdstuk van ons werk begint nu!

Achtergrond van Floris en Lotte

Floris komt uit een achtergrond in psychologie en startups. Een paar jaar geleden raakte hij gefascineerd door de potentie van psychedelica na het lezen van Michael Pollans boek ‘How to Change Your Mind’. Dit leidde Floris in een konijnenhol van onderzoek en uiteindelijk tot de oprichting van Blossom.

Blossom is een online platform dat ernaar streeft om psychedelisch onderzoek en informatie toegankelijk te maken voor alle belanghebbenden. Het fungeert als een hub die wetenschappers, beoefenaars, voorvechters, investeerders en andere geïnteresseerden met elkaar verbindt. Onder leiding van Floris is Blossom uitgegroeid tot een veelgebruikte bron voor de psychedelische ruimte.

Zelfs terwijl Blossom blijft uitbreiden, voelde Floris zich geroepen om zich meer direct te richten op het begeleiden van anderen door psychedelische ervaringen. Hij is een partnerschap aangegaan met zijn levenspartner, Lotte, om zijn missie tot leven te brengen via één-op-één sessies.

Lotte brengt bijna een decennium ervaring mee als therapeut en coach in eigen praktijk. Ze staat bekend om haar warme, medelevende benadering die cliënten op hun gemak stelt. De afgelopen jaren is Lotte psychedelische sessies gaan faciliteren voor degenen die innerlijke transformatie zoeken.

Door onze passies en vaardigheden te combineren, vormen Floris en Lotte het perfecte team. We streven er beiden naar om anderen te helpen op hun reis door onze unieke achtergronden en levenservaringen. We kijken ernaar uit om psychedelische reizen op maat te bieden voor de intenties van elke cliënt.

Onze plannen voor FLO Coaching

Nu we deze ideale setting hebben gecreëerd, is het ons doel om tot 16 begeleide psychedelische sessies per maand te hosten. We bieden elk twee sessies per week, met ruim de tijd voor (online) voorbereiding en integratiesessies.

Deze sessies zullen deel uitmaken van een programma dat het volgende omvat:

  • Uitgebreide voorbereiding en het stellen van intenties voorafgaand aan de sessie
  • Een comfortabele, begeleide ruimte voor de psychedelische ervaring
  • Coachende integratie en follow-up na elke sessie
  • Aanvullende ademhalingsoefeningen, meditatie en andere praktijken

We begrijpen dat elke reis uniek is. We willen voldoende ondersteuning bieden voor, tijdens en na zodat cliënten zo diep kunnen gaan als nodig is om hun doelen te bereiken.

Sommigen werken misschien aan nare levenservaringen, anderen concentreren zich misschien op persoonlijke groei en creativiteit. Wat de intentie ook is, we zullen er zijn als zorgzame begeleiders. Ons doel is om een veilige ruimte te creëren voor genezing en zelfontdekking.

Cliënten hebben toegang tot ons voor integratieondersteuning. We willen volledig beschikbaar zijn om inzichten te verwerken en transformaties te verankeren.

Door ons te concentreren op een klein aantal cliënten per maand, kunnen we al onze aandacht wijden aan het waarborgen van betekenisvolle, productieve ervaringen.

Promotie van onze diensten

Hoewel we enthousiast zijn om te beginnen met het begeleiden van sessies, willen we ook onze kennis delen en psychedelische genezing breder promoten. Hier zijn enkele van de dingen die we gepland hebben:

  • Dagelijkse blogs schrijven met details over onze ervaringen, geleerde lessen en tips voor degenen die psychedelica overwegen. We delen deze blogs organisch op sociale media en andere platforms.
  • Een gratis gids creëren met de titel “Stap voor stap voorbereiden op je eerste psychedelische ervaring” om het proces te demystificeren voor beginners. Dit zal alles behandelen van het stellen van intenties tot het integreren van inzichten.
  • Een handleiding schrijven voor andere begeleiders met de titel “De gids voor het begeleiden – Wat we weten over psychedelische begeleiding”, die best practices en onze aanpak zal beschrijven. We willen meer mensen in staat stellen om begeleider en facilitator te worden.
  • Een cursus over psychedelica voor genezing en groei ontwerpen met de naam “Psychedelica onthuld”. Hoewel coachen geschikt is voor veel mensen, heeft deze cursus als doel het nog toegankelijker te maken (lees: 10-100x goedkoper) en ook beschikbaar te zijn voor degenen die geen toegang hebben tot coaching (bijv. risicogroepen).
  • Relaties opbouwen met andere beoefenaars om verwijzingen te faciliteren en het bewustzijn van psychedelica als modaliteit te vergroten. We willen zowel professionals als het grote publiek zorgvuldig voorlichten.
  • Alles delen wat we achter de schermen doen, zoals deze allereerste update die je nu leest.

Ons doel is om volledig transparant te werken en alles te delen wat we leren. We geloven dat psychedelica een ongelooflijk potentieel hebben wanneer ze verantwoord worden gebruikt, en we willen deze deur openen voor zoveel mogelijk mensen.

Laat de reis beginnen

We zijn verheugd aan te kondigen dat de eerste sessies in ons nieuwe thuis al geboekt zijn! Het vervult ons met zoveel hoop en opwinding om te zien dat mensen verlangen naar dit diepgaand zinvolle werk.

Hoewel ons schema begint vol te lopen, hebben we nog steeds plekken beschikbaar in de komende maanden voor degenen die zich gereed voelen om te verkennen. Neem contact op wanneer je maar wilt voor meer informatie of om een ontdekkingsgesprek in te plannen.

Dit is slechts het begin van de FLO coaching reis. We kunnen niet wachten om anderen te begeleiden door diepgaande ervaringen in ons speciaal gebouwde heiligdom. En we blijven onze bevindingen delen en het bewustzijn vergroten via onze blogs, gidsen en voorlichting.

De psychedelische renaissance is aangebroken. We voelen ons vereerd om bij te dragen door zowel ons directe werk met cliënten als onze bredere voorlichting.

Bedankt dat je onze voortgang volgt. Er komt nog veel meer aan!

ps. Floris en Lotte zijn al jaren gepassioneerd over effectief altruïsme, wat ertoe heeft geleid dat Floris de afgelopen negen jaar 10% van zijn inkomen doneert aan effectieve goede doelen. We zullen (minimaal) 10% van ons inkomen (van FLO coaching) doneren aan goede doelen die geestelijke gezondheid ondersteunen (bijv. StrongMinds).

OVER FLORIS & LOTTE (FLO COACHING)

Lotte en Floris zijn de twee gidsen voor FLO Coaching. Wij combineren onze jarenlange coaching & therapie ervaring om mensen een (eerste) begeleide psychedelische trip te laten ervaren.

We richten ons op unieke wijze op voorbereiding en integratie om op lange termijn positieve veranderingen in geest en gedrag te bewerkstelligen.

Hulp wordt geboden door Max en Saar, al hebben onze honden nog niet geleerd om voor de blog te schrijven 🐾

GeRELATEerde BLOGS