De 4 Dingen Die Ik de Dag Na een Psychedelische Sessie Doe

1. Ochtendintegratie – Ga Wandelen

Bewegen in de ochtend helpt mijn hoofd helderder maken.

Ik [Floris] word wakker met een beneveld gevoel en een lichte hoofdpijn die bonst op mijn slapen – een veelvoorkomend bijverschijnsel na een intense psychedelische reis. Na wat water te drinken en een aspirientje voel ik me al meer opgefleurd.

Wetende dat ik vandaag niets gepland heb, maak ik havermout met bessen en koffie. Ik heb geen haast. Mijn partner Lotte merkt dat ik nog aan het verwerken ben en nog niet toe ben aan veel geklets.

Na het ontbijt nemen we onze honden Max en Saar mee voor een lange wandeling in het natuurgebied achter onze tuin. De frisse ochtendlucht en beweging helpen de mist in mijn hoofd te verdrijven. Ik vermijd bewust om op mijn telefoon of schermen te kijken, proberend mijn zintuigen niet te overprikkelen (en grappig genoeg voel ik ook helemaal geen drang om dat te doen).

Terwijl we langs de bosrijke paden lopen komen fragmenten van de trip van gisteren weer boven. Maar ik klamp me nog niet vast aan een specifiek inzicht. Ik weet dat er in de komende dagen voldoende tijd is om deze ervaring te integreren. Voor nu voelt het goed om het licht en geaard te houden.

Wanneer we thuiskomen, weersta ik elke drang om grote verklaringen af te leggen of veranderingen door te voeren op basis van wat tijdens de trip naar boven kwam. Hoewel diepe inzichten opdoken, heb ik geleerd dat het best is om dingen te laten bezinken voor ik overhaast handel…

2. Geaard Blijven – Doe Iets Meer

Ik mediteer en laat gedachten en herinneringen aan de trip opkomen zonder er aan vast te klampen.

Na de wandeling besluit ik tijd te besteden aan tuinieren en klusjes in huis. Het lichte fysieke werk aardt me zonder het te veeleisend te maken.

Terwijl ik onkruid wied en planten snoeit, raak ik in een vredige, meditatieve gemoedstoestand. Het simpele van mijn handen in de aarde steken voelt verzachtend. Ik voel me verbonden met de cycli van de natuur terwijl ik voor de tuin zorg.

Later schilder ik meditatief binnenshuis. Terwijl ik een verse laag okerverf (oranje) aanbreng op een woonkamermuur, waardeer ik hoe psychedelica ons gewone details opnieuw kunnen laten zien. Alles lijkt de dag na een reis te glinsteren met extra leven en betekenis.

Ik mediteer alleen, mijn ademhaling volgend en gedachten en herinneringen aan de trip toelatend zonder eraan vast te klampen. Ik voel me aanwezig en kalm.

De eenvoudige bezigheden van tuinieren, schilderen en mediteren integreren me terug in de routine van het dagelijkse leven, terwijl ze de magische inzichten van mijn psychedelische verkenning eren.

3. Integratiecoaching – Praat Met Iemand

De geleerde lessen worden verankerd door ze door te spreken met Lotte.

Na het tuinieren en mediteren ga ik zitten met mijn partner/coach-voor-een-paar-dagen, Lotte, om enkele belangrijke inzichten te bespreken die tijdens mijn trip opkwamen. Ze vraagt wat de grootste eyeopeners voor mij waren.

Ik vertel haar over het besef hoeveel van mijn beslissingen gedreven worden door angst in plaats van moed en zelfvertrouwen. Mijn trip hielp me inzien hoe vaak ik naliet om dromen na te jagen of mijn ware zelf uit te drukken uit bezorgdheid over afkeuring of falen.

Lotte beaamt hoe pijnlijk maar bevrijdend het is om onze onbewuste beperkingen te herkennen. Ze weerspiegelt wat ze mij hoort zeggen over meer risico’s willen nemen in lijn met mijn passies.

“Het klinkt alsof de ervaring benadrukte hoe je jezelf hebt ingeperkt, en je nu meer ten volle wilt leven,” vat Lotte samen.

Ik knik dankbaar voor haar doordachte perspectief terwijl ik betekenis geef aan de reis. Deze openbaringen doornemen met Lotte helpt de geleerde lessen te verankeren.

4. Passief Integreren – Geniet van de Dag

Ik schrijf ‘s avonds in mijn dagboek en pak herinneringen en inzichten uit de trip uit.

In de namiddag ga ik hardlopen in de duinen bij ons huis om wat energie kwijt te raken. De ritmische beweging staat me toe de trip verder te absorberen en te verwerken. Ik voel mijn helderheid toenemen terwijl ik beweeg.

Wanneer ik thuiskom, vermijd ik alcohol te drinken, wetende dat het mijn nog gevoelige psyche troebel zou kunnen maken. In plaats daarvan kook ik een groentecurry gerecht uit mijn favoriete Ottolenghi kookboek (SIMPEL). Het snijden en sudderen is rustgevend.

Na het eten lees ik de roman “De Ervaringsmachine”, over hoe ons brein realiteit vormgeeft. Me onderdompelen in gerelateerde literatuur houdt me bezig met psychedelische thema’s.

Ten slotte neem ik voor het slapengaan de tijd om in mijn dagboek te schrijven en drie pagina’s vol te pennen waarin ik herinneringen en inzichten uit de trip uitdiept. Deze reflecties op papier zetten verankert de ervaring verder in mijn bewustzijn.

Terwijl ik in slaap val voel ik immense dankbaarheid voor de reis en alles wat ze me heeft laten zien. Met intentie kan ik deze zaadjes van wijsheid koesteren in de komende dagen.

OVER FLORIS & LOTTE (FLO COACHING)

Lotte en Floris zijn de twee gidsen voor FLO Coaching. Wij combineren onze jarenlange coaching & therapie ervaring om mensen een (eerste) begeleide psychedelische trip te laten ervaren.

We richten ons op unieke wijze op voorbereiding en integratie om op lange termijn positieve veranderingen in geest en gedrag te bewerkstelligen.

Hulp wordt geboden door Max en Saar, al hebben onze honden nog niet geleerd om voor de blog te schrijven 🐾

GeRELATEerde BLOGS